Horeca Magazine Noord
Horeca Magazine Noord

Horecanieuws

Het AD stopt met de jaarlijkse Friettest

Het AD stopt met de jaarlijkse Haringtest. Ook de andere nationale smaaktests, de Oliebollentest en de Friettest keren niet terug, zo is te lezen op ad.nl. Lees meer....

Wizer leid restaurants naar betere resultaten, door directe reviews van gasten

Wizer is een start-up die restaurants helpt betere resultaten te boeken. Hoe? Door continu feedback en gegevens van gasten te verzamelen. Lees meer....

BOOGO ijs, roomijs met alcohol in diverse cocktailsmaken

Jorgo Struyve en Nicolas Destoop werden ‘student-ondernemer van het jaar’ in België met hun concept BOOGO ijs, roomijs met alcohol in diverse cocktailsmaken. Lees meer....

De NL cryptomunt Gulden als betaalmiddel in de horeca in Groningen

De noordelijke stad beschikt vanaf heden over diverse horeca gelegenheden die de digitale munt accepteren. Vaak worden studentensteden verbonden aan innovatie. Lees meer....

Open huis bij bijna 100 brouwerijen tijdens Brouwerijdagen

Tot en met zondag 3 juni hebben bijna 100 brouwerijen in Nederland hun deuren geopend voor publiek. De openstelling van brouwerijen sluit traditiegetrouw de Week van het Nederlandse Bier af. Lees meer....

Nieuwe toeristenkaart voor Noord-Nederland

Sinds kort is er een nieuwe toeristenkaart voor Friesland beschikbaar. Deze toeristenkaart combineert toeristische en cultuurhistorische informatie vanuit een aantal bestaande platforms op één gebruiksvriendelijke en overzichtelijke digitale kaart. Lees meer....

Nieuw in Nederland: Captain Kombucha

Captain Kombucha speelt in op de wereldwijde populariteit van kombucha, die inmiddels ook Nederland heeft bereikt. Deze natuurlijke bruisende drank komt in zes frisse smaken en is 100% biologisch. Lees meer....

Trailkeg Gallon tapt perfect biertje voor warme dagen

Ben je op zoek om koud bier mee te kunnen nemen naar het strand of park én nog vers te kunnen tappen ook? Met deze bier growler blijft je bier koud en kun je het gemakkelijk tappen voor je vrienden. Lees meer....

Grolsch lanceert nieuw bier: Grolsch Zomerbok

Grolsch heeft een nieuw speciaalbier uitgebracht voor de zomer. Grolsch Kristalheldere Zomerbok is een verfrissend bokbier geïnspireerd op de authentieke receptuur van een Duitse Kristal Weizenbok. Lees meer....

Meest markant in Flevoland

Twan Hakvoort en Renée Hellendoorn van Hotel Restaurant Grandcafe ‘t Voorhuys in Emmeloord zijn gekozen tot Meest Markante Horecaondernemers van Flevoland. Lees meer....

De 3D Food printer geeft een unieke twist aan uw presentatie

Verrast uw gasten met een gepersonaliseerd item van uw bedrijf. Creëer nieuwe designs voor voedsel die voorheen niet mogelijk waren. Lees meer....

BRILJANT: Terrasregels voor gasten ;)

Brief aan gast op stoepbord bij ingang! Lees meer....

Multiculinair Food Festival Veendam

Na een aantal succesvolle edities in Groningen en Duitsland vindt op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni de eerste editie van het ‘MultiCulinair Food Festival’ in Veendam plaats. Lees meer....

Verbiedt Nederland roken op terras?

De Nederlandse staatssecretaris van Volksgezondheid, Paul Blokhuis, wil roken op het terras verbieden. Dat is volgens hem ‘nodig en onvermijdelijk’. Lees meer....

Alida's Smulpaleis door naar de tweede ronde van de Publieksprijs 2018

Dit jaar organiseert Misset Horeca voor de 11e keer de Terras Top 100. 2 bedrijven uit Drenthe hebben de 2e ronde maar gehaald dit jaar doordat het niveau weer is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Lees meer....

Wijnliefhebbers opgelet: 'Er dreigt een ware rosécrisis'

Zit die zomer er nét aan te komen, moet je dit nieuws verkroppen: er dreigt een rosécrisis en dat gaan alle roséliefhebbers zeker merken. Vooral in hun portemonnee. Lees meer....

Gin gemaakt uit eigen biologische bloementuin

Bart Verelst uit het Vlaamse Meerdonk is tuinaannemer. Hij specialiseert zich daarnaast in bloemenweide naar bio diversiteit toe. Lees meer....

Verras je gasten met kraanwater

Steeds meer horecabedrijven in Nederland serveren gekoeld kraanwater in hippe, eigen flessen. Zo’n 150 horecabedrijven doen dat met behulp van MADE BLUE en steunen daarmee drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Lees meer....

Chill-Can technologie, 7-Eleven test de allereerste zelf-koelende blikjes​

7-Eleven, Inc. rolt twee baanbrekende lanceringen in één keer uit met de introductie van haar eigen Fizzics Sparkling Cold Brew Coffee in de eerste zelf-koelende blikjes. Lees meer....

Matcha poeders, poeders die dranken verkleuren

Matcha.blue by Fluxias GmbH verkoopt blue, pink en red matcha! Alle drie de matcha-poeders zijn verpakt in bamboe tubes. Lees meer....

FG Bonbons, bijzondere smaken en designs van François Geurds

Ze werden al een tijdje geleden aangekondigd en nu zijn ze er dan: FG Bonbons. Vanaf 25 mei zijn deze bonbons, zonder uitzondering gemaakt van Valrhona. Lees meer....

Zwolse horeca schreeuwt om personeel: 'Koks gezocht!'

Het is bijna vechten om personeel in de Zwolse horeca. Niet alleen bedienend personeel, maar juist ook koks zijn maar moeilijk te vinden én binnen te houden. Oorzaken? Lees meer....

Nieuwe uitbaters verfraaien 't Anker in Elsloo

René en Naomi Ykema zijn de nieuwe uitbaters van Eetcafé ‘t Anker in Elsloo. Beiden zijn zij al jaren werkzaam in de horeca, René als kok en Naomi als gastvrouw. Lees meer....

Exclusieve Alkmaarse bierkaas

De Kaasopslag & Brouwerij de Die komen samen met een exclusieve Alkmaarse bierkaas. Alkmaar is de stad van kaas en tegenwoordig ook van bier, dus werd het tijd om beiden te combineren. Lees meer....

Ganzenkroketten en insectenfriet op Fries festival

Festivalgangers in Leeuwarden krijgen deze zomer wel heel bijzondere snacks voorgeschoteld, waaronder een ganzenkroket en insectenfriet. Lees meer....

Jan van Lissum start nieuw restaurantplatform

Na 12 gedrukte edities van Gault&Millau Nederland te hebben uitgegeven gooit Jan van Lissum met zijn ‘The Wine & Food Association’ het roer compleet om. Lees meer....

Speciaal ijs voor de ramadan bij De IJssalon in Rotterdam

Bij De IJssalon uit Rotterdam is tijdelijk speciaal ijs verkrijgbaar voor de ramadan. Op donderdag, vrijdag en zaterdag verkoopt de salon bijvoorbeeld ijs in de smaken pistache met doloma koekjes, yoghurt met vijgen, honing en dadels en baklava. Lees meer....

‘Bier Butler’-app geeft bieradvies bij het eten

De Bier Butler app die de brouwers van Nederland introduceren adviseert gebruikers over het juiste bier dat bij het gerecht kan worden gedronken. Lees meer....

Sausdispensers

Levo heeft een breed assortiment met sauzen én sausdispensers waaronder de Levo sausdispenser en de First Class sausdispenser voor emmers. Lees meer....

'Verkoop speciaalbier stijgt, toch stoppen meer brouwers ermee' 

Nederlanders kopen meer bier in de supermarkt. Vooral de omzet van alcoholvrij bier en speciaalbier stijgt. Toch houden steeds meer kleine brouwers ermee op. Lees meer....

Nightporter is het beste bier van Nederland 2018

Nightporter heeft de hoofdprijs van de Dutch Beer Challenge in de wacht gesleept. De porter van de Bronckhorster Brewing Company kreeg de Mitra Award van Beste Bier van Nederland 2018 overhandigd in de Grote Kerk in Den Haag. Lees meer....

Theeschenkerij Prinsentuin Groningen zoekt uitbater

De theeschenkerij in de Prinsentuin in Groningen is dicht. Of en wanneer het theehuis zijn deuren opent, is onduidelijk. De gemeente houdt een aantal opties open waaronder een prijsvraag. Lees meer....

Zomergevoel met Texels' Seumerfeugel

De Texelse Bierbrouwerij lanceert morgen haar nieuwe zomerbier: Texels Seumerfeugel, een dorstlessend tarwebier dankzij de combinatie van frisse citrus en zeekraal met een verrassende, lichtzilte afdronk. Lees meer....

Dennis Kaatman gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Overijssel15 mei 2018

Dinsdag 15 mei, is Dennis Kaatman van Studentencafé het Vliegende Paard in Zwolle gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Overijssel. Lees meer....

Wie wint de strijd om de bitterbal met bier erin?

Gedoe om octrooien in Bitterballen-wereld: De Bierbroertjes, producent van Bierbitterballen, claimen het alleenrecht te hebben voor de variatie van de bitterbal met bier erin. Lees meer....

Nieuw: biologische cafeïnevrije espresso

Nu ook rietsuikersticks en Medium&Dark roast bonen van Another Cookie. Start-up Another Cookie, de full-service koffie- en theeconsultant uit Rijen, breidt uit met nieuwe biologische producten. Lees meer....

Speciale pepersaus op basis van mousserende wijn

Wie jarig is, trakteert …. op Tabasco! In het kader van het 150-jarig bestaan van moederbedrijf McIlhenny, komt Tabasco met een bijzondere versie van de beroemde pepersaus: de ‘Diamond Reserve Pepper Sauce’. Lees meer....

Commissievrij tafelreserveringssysteem ‘booq’ partner BookDinners

booq Tafelreservering van Eijsink koppelt vanaf mei met het horecaplatform BookDinners. Ondernemers kunnen zo een objectief restaurantverzamelplatform combineren met een commissievrij reserveringssysteem. Lees meer....

Coca-Cola introduceert over heel Europa nieuw bio-assortiment Honest

Wil bio-consumptie in België laten stijgen. Een vierde van de Belgen koopt geregeld bio, een cijfer dat Coca-Cola wil doen stijgen met de introductie van de biologische dranken van Honest. Dat bio in de lift zit, is geen verrassing. Lees meer....

Bavaria lanceert nog meer Radler ijs

Na de lancering van het Radler ijsje afgelopen jaar breidt Bavaria het assortiment dit jaar uit. Er komt een beker schepijs en een tube met een vleugje limoncello. Lees meer....

Jopen en TAPT Festival lanceren bier de hemel in

Heb je je ooit afgevraagd hoe een biertje uit de hemel smaakt? TAPT Festival en de Haarlemse brouwerij Jopen mengden volgens uniek eigen recept water, graan, hop en gist, knoopten het eindresultaat aan een weerballon richting de hemelpoort. Lees meer....

Glutenvrije sachets van Levo

Bent u op zoek naar portie sausverpakkingen voor uw horecagelegenheid? Dan zijn de handige saus sachets van Levo wat u zoekt. Lees meer....

Tweede Van der Valk wil bouwen aan A32 bij Heerenveen

Henk Matser van Van der Valk in Wolvega wil in Heerenveen een nieuw hotel bouwen ten zuiden van Sportstad, aan de westkant van de snelweg A32. Lees meer....

Hennie van der Most heropent café in hartje Stiens

Café De Smalle Brug tegenover de kerk in Stiens wordt, na een stevig verbouwing, dinsdagavond heropend door horeca-ondernemer Hennie van der Most. Lees meer....

In Drachten opent het grootste wereldrestaurant van Friesland

650 stoelen, 1000 vierkante meter open keuken, 20 meter aan desserts en een overdekt speelparadijs waar iedere wijk of buurt jaloers op zou zijn. Donderdag opent in Drachten het grootste wereldrestaurant van Friesland. Lees meer....

Ijsjes met alcohol de hit van deze zomer?

Volgens trendwatchers wordt het dé hit van aankomend zomerseizoen: ijsjes met alcohol. Met de smaak van radler, gin tonic, prosecco of een tropische zoete cocktail. Lees meer....

Slakken met vis? kan dat wel

De “jamsessies” bij de slakkenkwekerij zijn inmiddels een begrip aan het worden onder de jonge chefs van Nederland. Twee keer per jaar organiseert Lennard ter Hall op zijn kwekerij Slow Escargots een jamsessie, mét een competitief tintje. Lees meer....

Nieuwe JURA GIGA X8: hightech koffiemachine met maximale prestaties voor zakelijk gebruik

De nieuwe GIGA X8 is robuuster, efficiënter en intelligenter dan zijn voorgangers. Lees meer....

Nederlandse wijnmaker start nationaal kurk..retour..programma

Wijnmerk Neleman, met diverse verkooppunten van Neleman wijn in Nederland en buitenland, start met Kurkretour. Dit is een nationaal kurkretourprogramma met oog op hergebruik. Lees meer....

Coca-Cola breidt drankengamma in België uit met biologisch assortimentKoen Bakker de eerste

Coca-Cola breidt zijn drankengamma in België opnieuw uit. Het lanceert Honest, een assortiment aan biologische dranken. Lees meer....

SVH Meesterhorecaondernemer!

Een primeur: op woensdag 9 mei is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Koen Bakker is daarmee de eerste SVH Meesterhorecaondernemer van Nederland. Lees meer....

Remia, Salomon en @FoodClicks gaan ondernemers inspireren

Praktische workshops voor meer onderscheid. Hoe kun je je onderscheiden van anderen? Die vraag stelt elke ondernemer zichzelf met regelmaat. Immers, het brengen van iets unieks waar de gast naar op zoek is, zorgt voor traffic en omzet. Lees meer....

Carrefour België lanceert de eerste automatische Food drive

Carrefour België lanceert de eerste volledig geautomatiseerde drive, een primeur in de Belgische retailmarkt. De voordelen hiervan zijn dat de drive dichter bij de klant komt te staan en dat hij 7 dagen op 7 beschikbaar is. Lees meer....

Nieuw: Biologisch geteeld zeewier uit Spanje

Unieke producten op de Nederlandse markt". Your Well, the Seaweed Company, is de grootste aanbieder van Europees zeewier en altijd op zoek naar nieuwe producten. Lees meer....

Twee nieuwe bieropleidingen van biertraining.nl

Twee nieuwe bieropleidingen bieden de horeca en haar gasten een mooie en betaalbare manier op bierkennis op te doen. Het diploma van biertraining.nl is SVH-erkend. Lees meer....

10 jaar De RestaurantKrant, en dat vieren ze met verhalen uit de oude doos

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. Daarom komen ze elke week met een verhaal uit de oude doos. Lees meer....

Nieuwe zaak Ruiterskwartier mikt op kindvriendelijke horeca

Cafés met een speelhoek voor kinderen zijn hip in de Randstad en ook in Friesland worden ze populair. Een plan voor een nieuwe horecazaak op het Leeuwarder Ruiterskwartier mikt zelfs op een verdieping speciaal voor kinderen en ouders. Lees meer....

Loetje komt naar Leeuwarden

Loetje komt in november naar Leeuwarden. Dat betekent dat men zich kan gaan opmaken voor mooie biefstukken in jus. De van oorsprong Amsterdamse horecatent van de heer Ludwig ‘Loetje’ Klinkhamer staat bekend om zijn biefstukken in jus. Lees meer....

Happen en tappen in nieuwste onderdeel van Stadscafé Blij in Zwolle

Wereldtapas en speciaalbieren, vooral op tap. Dat is de kern van de nieuwe Hap en Tapkamer in het voormalige café Stapp 's Inn aan de Voorstraat in Zwolle. Lees meer....

Veluvia Harderwijk heeft per 1 juni nieuwe uitbaters 

Veluvia zonder de familie Roelofsen, kan dat eigenlijk wel? ,,Ja hoor", zegt Koos Brochard. Lees meer....

Grenada Gold kwaliteitsfrituurolie van Levo

Levo verkoopt diverse soorten frituuroliën aan horeca en groothandels. Alle oliën zijn 100% plantaardig. Elke olie heeft onderscheidende eigenschappen, zo is Grenada Gold dé kwaliteitsfrituurolie die bij uitstek geschikt is voor het frituren van frites, snacks, vis en bijvoorbeeld oliebollen. Lees meer....

Proeflokaal Het Gerechtshof aanwinst voor Sneker Horeca

Het Walrus personeel en ‘De Vrienden van de Walrus’ hebben een voorproefje gekregen van de gerechten op de menukaart van Proeflokaal Het Gerechtshof aan de Marktstraat in Sneek voor de officiële opening. Lees meer....

Zwarte wijn de nieuwe trend; durf jij het aan?

De kans is aanwezig dat je deze zomer vele mensen met een glas zwarte wijn op het terras ziet zitten. Het zou namelijk dé wijntrend van het jaar moeten zijn. Lees meer....

Exclusieve Don Q ‘Single Barrel 2007’ rum nu verkrijgbaar in Nederland 

‘Signature Release’ ultiem toonbeeld vakmanschap van Puerto Rico’s #1 rum. Lees meer....

Happy Italy aast op tweede zaak in Groningen

Restaurant Happy Italy aast op een tweede vestiging in Groningen. Die zou moeten verrijzen aan de westkant van de binnenstad of aan de snelweg. Lees meer....

Nieuw corona snoepjes

Corona bier is zowel geliefd als gehaat. Het Mexicaanse maïsbier bestaat nu ook in een snoepjesvariant. Net als de Cola snoep flesjes bestaan er nu ook Corona flesjes: But First, Cerveza. Lees meer....

Heineken heeft iets nieuws

Heineken heeft iets nieuws! In deze korte reclame wordt een blikje uitgeschonken. Het Heineken blikje van 0,25 liter past precies in het Heineken Ellipse glas. Proost! Lees meer....

SVH gaat biertrainingen aanbieden

SVH gaat de samenwerking aan met de online bieropleider: Biertraining.nl. Begin mei zal het eerste examen SVH Bier 1 worden afgenomen. Dit examen is onderdeel van de certificering SVH Bier dat uit twee diploma’s bestaat; SVH Bier 1 en SVH Bier 2. Lees meer....

Groeiende werkgelegenheid in recreatie en horeca vraagt om creatieve oplossingen

De komende jaren blijft de werkgelegenheid in de sector horeca, catering en (verblijfs)recreatie groeien. Dat blijkt uit een factsheet van het UWV. Dat zorgt voor meer moeilijk vervulbare vacatures, bijvoorbeeld voor koks en medewerkers fastfood. Lees meer....

Geloof in cider

De één brouwt bieren als Elvis Juice, Jack Hammer en Punk IPA, de ander legt zich toe op de ambachtelijke productie van onder meer appelcider. Wat ze gemeen hebben, is hun rebels imago. Lees meer....

Frituurolie Puur

Frituurolie PUUR is net als Levo zijn andere frituuroliën een 100% plantaardig product en kan zeer divers gebruikt worden. Frituurolie PUUR is voornamelijk geschikt voor frites of snacks, maar kan ook gebruikt worden voor het bakken en frituren van vis en oliebollen. Lees meer....

Populaire zomerdrankjes voor op horeca terras: de noviteiten voor 2018

Zodra het mooie weer in aantocht is, worden tal van nieuwe zomerdrankjes geïntroduceerd. Horecaondernemers voorzien de drankenkaart met nieuwe populaire drankjes. Misset Horeca zet de meeste innovaties op een rij: van bieren, wijnen, sappen tot cider en frisdrank. Lees meer....

Reitse Spanninga verkoopt restaurant ‘t Plein in Joure

Reitse Spanninga heeft restaurant ‘t Plein in Joure, dat hij met zijn vrouw Tryntsje dertig jaar bestierde, verkocht. Marten Haga, souschef van restaurant Zuiver op Vlieland, (31) en Nely Smit (28) nemen de zaak per 18 juni over. Lees meer....

De beren geopend in Groningen

Het eerste De Beren-restaurant in de provincie Groningen is een feit. Middenin het centrum van de Groningse hoofdstad openen op dinsdag 8 mei de deuren van het restaurant. Lees meer....

Deense studie: Plastic tassen beter voor milieu dan bio-katoenen tassen

De productie van plastic is de laatste decennia exponentieel gegroeid. Een recente studie van het Deense Milieubeschermingsagentschap had echter verrassende resultaten wat betreft de impact van de standaard plastic tassen op het milieu. Lees meer....

Franse eigenaar haalt Baarsma Wine Group weg uit Gorredijk

De activiteiten van de Baarsma Wine Group in Gorredijk worden deze zomer overgeheveld naar Zoetermeer. Dat heeft het Franse Invivo, sinds een jaar eigenaar van Baarsma, onlangs besloten. De maatregel treft 25 medewerkers. Lees meer....

Nieuw: Licor 43 Baristo, karakteristiek en robuust   

Revolutionaire likeur gemaakt met zeldzame koffie van de Canarische Eilanden. Het Spaanse familiebedrijf Diego Zamora speelt in op de groeiende populariteit van koffie met haar nieuwste innovatie: Licor 43 Baristo. Lees meer....

4 Congreshamers voor De Bonte Wever Assen!

Het Keurmerk Vergaderhamers heeft na een uitvoerige inspectie besloten om De Bonte Wever in Assen te benoemen als 4-hamer congreslocatie. Nadat in november 2012 al 4 vergaderhamers waren toegekend volgt nu, na de forse uitbreiding van De Bonte Wever, ook de erkenning in de congreswereld in de vorm van 4 congreshamers. Lees meer....

Lovely Candy komt met biologische lollies

Lovely Candy heeft onlangs een nieuwe biologische snoeplijn onthuld. Producten in de deze lijn zijn: Lovely Organic Chewy Candies, Lovely Organic Hard Candies en Lovely Organic Lollipops. Lees meer....

's Wereld eerste gedistilleerde non-acoholische spirit​

Seedlip is 's werelds eerste gedistilleerde non-alcoholische spirit, en biedt dé oplossing voor het groeiende dilemma van 'what to drink when you're not drinking®'. Lees meer....

CuliAir al 15 jaar het enige luchtballonrestaurant ter wereld

Elk jaar in april gaat CuliAir weer van start: het luchtballonrestaurant van Angélique Schmeinck. Varend over Nederland serveert Angélique een spectaculair diner, bereid met de warmte van de ballon. Lees meer....

Nederlandse bio-dranken in de prijzen tijdens London Spirits Competition

BioSpirits BV, de enige 100% biologisch gecertificeerde distilleerderij in Nederland en België, is meerdere keren in de prijzen gevallen tijdens de London Spirits Competition 2018. Lees meer....

Winnares Frituurfestival Leeuwarden introduceert halloumikroket

Op 19 mei a.s. wordt op het Frituurfestival Leeuwarden de halloumikroket gelanceerd. Deze nieuwe kroket won vorig jaar op ditzelfde festival de eerste prijs bij de ‘krokettenontwerpwedstrijd’. Lees meer....

Rotterdamse handcrafted Baron Vermouth verovert Nederland​

Rotterdam blijkt nog steeds de perfecte kweekvijver voor zelfgemaakte vermout te zijn. Eind zeventiende eeuw fabriceerde wijnkoper én hoofd van het Rotterdamse wijnmakersgilde Willem Pedij zelf de eerste flessen van deze alcoholische versnapering in de Wijnhaven. Lees meer....

Eyguebelle, zomers aperitief en pure siropen voor op het terras

Les Goûts de France introduceert Melonade en special bar-siropen van het merk Eyguebelle. Melonade is een prijswinnend aperitief op basis van meloen uit de Provence. De special bar-siropen zijn gemaakt van echt fruit, kruiden, planten en rietsuiker. Lees meer....

Warm broodje ijs, bij Capri ijs en delicatessen in Rotterdam

Capri ijs en delicatessen aan het Middellandplein in Rotterdam is volledig vernieuwd. Niet alleen het pand is volledig verbouwd, ook is het horecaconcept compleet op de schop gegaan. Lees meer....

Een ‘plakje’ ketchup, nooit meer een kliederboel!

Bo’s Original Slice of Sauce™ brengt een nieuw soort ketchup op de markt. Niet meer uit de pot of fles, maar in een verpakking die bestaat uit acht plakjes ketchup. Lees meer....

Broer en zus maken hun droom waar in Emmen: Napoleon Wine & Dine

Al jaren dromen Chantal en Jeroen Merkx over een eigen restaurant. In juli is het zover. Dan openen broer en zus hun eigen bedrijf: Napoleon Wine & Dine. Lees meer....

Tien jaar na rookverbod: Horeca is bijna helemaal rookvrij

Tien jaar na de invoering van het rookverbod is de sigaret in bijna de hele horeca gedoofd. Dat constateert het Groninger onderzoeksbureau Intraval. Lees meer....