Proeflokaal Het Gerechtshof aanwinst voor Sneker Horeca

Het Walrus personeel en ‘De Vrienden van de Walrus’ hebben een voorproefje gekregen van de gerechten op de menukaart van Proeflokaal Het Gerechtshof aan de Marktstraat in Sneek voor de officiële opening. “We hebben hier voor gekozen” vertelt uitbater Johannes Klaversma “ , om van onze gasten feedback te krijgen over de accommodatie, de gastvrijheid van het personeel, de snelheid van bediening, de grootte en de smaak van de gerechtjes. Je kunt tenslotte beter leren van je fouten voordat je officieel opengaat.” Die officiële opening vond plaats op maandag 23 april".Het Proeflokaal is dinsdag 24 april voor het publiek geopend. 

De personeelsleden van de Walrus mochten de spits afbijten, de woensdag en donderdag waren gereserveerd voor kaarthouders van De Vrienden van de Walrus. Op de vrijdagavond vond de laatste proefavond plaats. Voor deze schone gelegenheid waren alle zalen van het bedrijf in gebruik zodat de bediening en de keuken, circa 20 man sterk, een echte vuurdoop onderging met gelijk 120 gasten ‘voor hun kiezen’. En die test overigens met glans doorstond.

Hier en daar wat gespannen koppies wanneer ze trappie-op-trappie-af de gerechten tussen de mensen door uit moesten serveren, maar verder niets op aan te merken. Ook de smaak en de portiegrootte van de tapasachtige gerechtjes van ‘all over the world’, variërend van Hongaarse Goulashsoep, via Carpaccio, Buffalo Chickenwings, Caprese, Bali Saté Ajam tot gewokte Gamba’s en Thaise Viskoekjes, was dik in orde.

Voor de Vriendenproeverij waren de Rechtszaal, de Voorzaal, het Balkon, de Blauwe Kamer en de Vergaderkamer in gebruik. Aan de glazen serre, die een uitbreiding vormt van de Rechtszaal wordt momenteel de laatste hand gelegd, zodat het etablissement op volle oorlogssterkte ca 200 gasten kan verwelkomen.

Bron: grootsneek.nl