Winnares Frituurfestival Leeuwarden introduceert halloumikroket

Op 19 mei a.s. wordt op het Frituurfestival Leeuwarden de halloumikroket gelanceerd. Deze nieuwe kroket won vorig jaar op ditzelfde festival de eerste prijs bij de ‘krokettenontwerpwedstrijd’. Thuiskok Thea Schepers uit Amsterdam bedacht de kroket, gemaakt van de populaire kaas uit het Midden-Oosten. Op het Frituurfestival is hij voor het eerst verkrijgbaar.

De hoofdprijs bestond uit honderd kilo kroketten van het winnende recept. Die zijn nu -een jaar later- geproduceerd en klaar voor de verkoop. Thea Schepers hoopt dat haar kroket in de smaak valt bij restaurants en culinaire snackbars en dat die hem op de kaart zullen zetten.

Thea Schepers: ‘Ik was enorm verrast door de prijs, want er deden allemaal professionals mee. Maar nu het zo’n vaart heeft genomen en mensen zo goed reageren, ga ik er zeker mee door!’

‘Halloumi komt uit Cyprus en is een perfecte kaas om kroketten van te maken: hij smaakt pittig, smelt niet – waardoor de kroketten niet zo snel knappen als andere kaaskroketten – en wordt steeds populairder onder vegetariërs. Toen ik in Cyprus woonde, at ik elke dag halloumi. Nu ik weer in Amsterdam woon, leek het me leuk om er een kroket van te maken. Ik maak al jaren met veel plezier kroketten voor vrienden en altijd is de halloumikroket favoriet.’

Kijk op www.halloumikroketten.nl voor alles over de halloumikroketten. Het Frituurfestival wordt gehouden op zaterdag 19 mei van 12:00 tot 20:00 op het Mata Hariplein bij theater de Neushoorn in Leeuwarden.

Meer informatie op www.debruinefruitschaal.com.