CuliAir al 15 jaar het enige luchtballonrestaurant ter wereld

Jubileum voor Meesterkok Angélique Schmeinck CuliAir al 15 jaar het enige luchtballonrestaurant ter wereld
 
Elk jaar in april gaat CuliAir weer van start: het luchtballonrestaurant van Angélique Schmeinck. Varend over Nederland serveert Angélique een spectaculair diner, bereid met de warmte van de ballon. Met de eerste vaart van dit seizoen vliegt ze, samen met Bas Ballonvaarten, het 15de CuliAir jaar in. 
A view to killElk jaar tussen april en oktober kunnen mensen een plekje bemachtigen voor een sterrendiner in het zwevende restaurant van Angélique Schmeinck. In de ballon is plaats voor 14 gasten die tijdens een onvergetelijke vaart letterlijk en figuurlijk op hoog niveau in de watten worden gelegd.Tijdens de vaart wordt er volop live gekookt en maken de gasten het spektakel mee van de luchtballon als heteluchtoven waar CuliAir beroemd om is geworden. Proeven en genieten van o.a. luchtballon gegaarde Schotse kreeft, wilde zeebaars met asperges en landhoen met cantharellen. Bij elk gerecht wordt een sublieme wijn geschonken.  Voor een impressie klik hier
 
Next step
Naast CuliAir vertoont Angélique nog meer culinair-creatieve hoogstandjes.Een hele nieuwe stap in de carriere van deze culinaire kunstenaar is fotografie. Niet alleen als meesterkok, maar ook als kunstzinnig fotograaf heeft Angélique volledig haar eigen stijl ontwikkeld. De basis van haar fotografie is altijd een een puur ingrediënt, vaak met een surrealistische of humoristische touch. In haar Culinaire Galerie in Velp zoekt Angélique haar culinaire en creatieve grenzen op tijdens speciale Art & Eat Smaakexposities.Met haar tentoonstellingen nodigt ze haar publiek uit om de smaak van esthetiek te proeven. Geef je ogen de kost tussen beelden die alle zintuigen tegelijk weten te prikkelen, en zet je tanden in eetbare composities die de lijnen tussen de ogen, de tong en de verbeelding doen vervagen. Humor, verwondering en avontuur zijn hierbij de toverwoorden.

Op dit moment is de expositie Zeeschatten te beleven in de Culinaire Galerie. Eigenzinnige en smaakvolle foto’s waar vis, schaal- en schelpdieren de hoofdrol spelen.
 
Angélique: “In mijn Culinaire Galerie komt alles waar ik voor sta bij elkaar. Kunst, smaak, humor, amusement, verrassing en soms verbijstering. Elk ingrediënt kent een verhaal, een herinnering, een gevoel, een betekenis, elk ingrediënt kent een tijdloos ogenblik, dat probeer ik te vangen. Tijdens de weekend tastings in mijn Culinaire Galerie vertel ik de verhalen achter een ingredient en proeven de gasten mijn interpretatie van dit ingredient, temidden van de expositie waar deze ingredienten de hoofdrol spelen.” 


 
Over Angelique Schmeinck
Nederland kent slechts 2 vrouwelijke SVH meesterkoks, Angélique Schmeinck is er 1 van. Ze kookt, schrijft, fotografeert, vermaakt, verrast en verbluft. Een culinaire ontmoeting met deze veelzijdige creatieveling vergeet je niet snel. Angélique prikkelt bij alles wat ze doet al je zintuigen op een ongekende manier. Angélique is o.a. bekend van haar kookprogramma’s op TV en haar prijswinnende Smaakvrienden-boeken, als smaakmaker tijdens events en inspirator op het gebied van smaak. Onlangs opende ze haar eigen Culinaire Galerie in Velp. Voor meer info www.schmeinck.nl en www.culiair.nl.