FG Bonbons, bijzondere smaken en designs van Fran├žois Geurds

Ze werden al een tijdje geleden aangekondigd en nu zijn ze er dan: FG Bonbons. Vanaf 25 mei zijn deze bonbons, zonder uitzondering gemaakt van Valrhona, per 6, 12 en 24 stuks verpakt in luxe dozen verkrijgbaar bij FG Restaurant en FG Food Labs mits van tevoren telefonisch of per mail besteld. Wat denk je van een voatsiperifery smaak of dashi of Bacardi cola?

FG Bonbons

Alleen het allerbeste is goed genoeg voor sterrenchef François Geurds, en dat geldt zeker ook voor zijn bonbons. De shell van FG Bonbons, bereid met Valrhona Guanaja 70%, is beduidend slanker dan gemiddeld waardoor hij een mooie krak heeft. Het geheim van de shell zit ‘m in de kristallisatie van de chocolade, de chocolade wordt op de juiste temperatuur getempereerd ofwel getableerd.

  

De designs, van Mondriaan tot Delfts blauw, bestaan uit louter gekleurde cacaoboter. FG Bonbons lachen je stuk voor stuk glanzend tegemoet. De vullingen zijn verre van alledaags. De ganache is bij de ene bonbon op basis van room, bij de andere op basis van fruitpuree. De smaken zijn geen dag hetzelfde: van framboos/roos/lychee/voatsiperifery (wilde peper uit Madagaskar) tot Bacardi Cola tot chrysant/kers tot dashi (Japanse bouillon)/ kombu, alle (on-)denkbare smaken komen aan bod.

FG Bonbons kosten in de losse verkoop 1,40 euro per stuk. Ze zijn uitsluitend te bestellen via 010-4250520 of via info@fgrestaurant.nl info@fgfoodlabs.nl en vervolgens op afgesproken tijdstip af te halen bij FG Restaurant of FG Food Labs aan de Katshoek 37b-41 te Rotterdam.

Website: FG Bonbons

Bron: horecatrends.com