Nieuw: biologische cafeïnevrije espresso

Nu ook rietsuikersticks en Medium&Dark roast bonen van Another Cookie

Start-up Another Cookie, de full-service koffie- en theeconsultant uit Rijen, breidt uit met nieuwe biologische producten. "Na gestart te zijn met onze mooie biologische en Utz gecertificeerde 100% Arabica bonen in 500 gram Kraft verpakking, vroegen afnemers naar meer producten van biologische oorsprong", aldus Jochem Snels van Another Cookie. "En dat hebben we gedaan!"

Vier nieuwe biologische producten voor horeca en bedrijfsleven

Another Cookie introduceert vier nieuwe producten onder eigen naam. Medium & Dark roast bonen in 750 gram, cafeïnevrije espressomaling en rietsuikersticks.

De Medium en Dark Roast bonen zijn 100% Arabica met als herkomst: Colombia, Guatemala, Java Arabica, Ethiopië Djimma, Kenia en Brazilië. Beide blends zijn biologisch en Utz gecertificeerd en in 750 gram folieverpakking speciaal geschikt voor de horeca en het bedrijfsleven. Ze leveren, na het zetten met een half- of volautomaat espressomachine, een vol karakter koffie die romig en prettig zacht is. Jochem: "De medium roast is wat floraal en met frisse hinten van fruit, de dark roast kent tonen van kruiden en chocolade. De medium roast is perfect voor lungo en de dark roast leent zich uitermate goed voor espresso en melkrecepten. Voor de ondernemers die net even wat anders willen dus."

De Medium Roast en Dark Roast

 

Biologische cafeïnevrije espresso
Another Cookie heeft ook een antwoord op de steeds grotere vraag naar cafeïnevrije koffie. "Deze hoeft absoluut niet minder te zijn dan de variant met cafeïne. Dit bewijst de mooie afzet van deze volwaardige koffie", aldus Jochem. "De koffie is een espresso gemalen biologisch geteelde 100% Arabica uit Peru. Geschikt voor zowel lungo als espresso. Fluweelzacht, zoetig met frisse fruittonen." De verpakking is weer in het vertrouwde kraft, 250 gram per zak.



Mooie aanvulling op assortiment
Another Cookie is geen fan van (te veel) suiker, maar voor wie dan toch graag de koffie of thee gezoet wil hebben, biedt de start-up uit Rijen sinds kort ook biologische rietsuiker op eigen naam. 4 gram per stick en 1000 stuks in een doos.



Toekomst
"We zijn nog niet klaar met het uitbouwen van mooie biologische producten." De volgende producten staan op de lijst om toe te voegen aan het eigen label: koekjes, thee en enkele Single Origins bonen.

De koffie- en theeconsultant gaat nooit over een nacht ijs. Geïnteresseerde bedrijven krijgen bij Another Cookie een intake, waarna op basis van het bedrijfs-DNA een passend concept voor apparatuur, meubilair en uiteraard koffie- en thee wordt voorgesteld. Daarbij kan worden gekozen uit een eigen koffielabel (private label) of het label van Another Cookie. Het Noord-Brabantse bedrijf werkt alleen met duurzaam verkregen bonen, meestal ook biologisch geteeld. 

Voor meer informatie: www.anothercookie.com

Bron: biojournaal.nl