Eyguebelle, zomers aperitief en pure siropen voor op het terras

Les Goûts de France introduceert Melonade en special bar-siropen van het merk Eyguebelle. Melonade is een prijswinnend aperitief op basis van meloen uit de Provence. De special bar-siropen zijn gemaakt van echt fruit, kruiden, planten en rietsuiker. Melonade is heerlijk als zomerse drank op het terras en vormt net als de siropen een ideale basis voor cocktails en mocktails. Beide producten zijn vanaf nu verkrijgbaar voor de horeca in Nederland.Eyguebelle, Melonade en de special bar-siropen

Na de enthousiaste reacties van bezoekers op de afgelopen Horecava, zijn Melonade en de special bar-siropen van Eyguebelle nu te koop in Nederland. “Ik weet zeker dat Melonade een aanwinst is voor op het horecaterras vanwege de mooie, pure fruitsmaak en de mogelijkheden die Melonade heeft als basis voor cocktails”, laat Monique den Ouden van importeur Les Goûts de France weten.

Melonade

Melonade is in de Provence een beroemd aperitief. Het wordt volgens een oud recept op het domein van Eyguebelle in Zuid-Frankrijk gemaakt. Eyguebelle kent een rijke historie; het bedrijf stamt af van de Abdij van Aiguebelle. De fruitige drank bevat 12 procent alcohol. Hoofdingrediënt en smaakmaker zijn echte meloenen uit de plaats Cavaillon in de Provence. Deze rijpe meloenen worden zorgvuldig geselecteerd, geplukt, geschild, gesneden en gefilterd. Het geconcentreerde en pure sap uit de meloen wordt onder meer gemengd met pure rietsuiker. Op basis van hun knowhow, recepturen en huisregels, voegt Eyguebelle pas daarna de alcohol toe. Dankzij fijne filtratie, komt de kleur tot stand.

Melonade is in Frankrijk en vele andere Europese en Aziatische landen een zeer populair ingrediënt in cocktails. Zo maak je er eenvoudig een ‘Melo-Night’ op crushed (meloen) ijs of bruiswater mee.

Special bar-siropen van Eyguebelle en Aelred

Naast dit aperitief op basis van meloen, introduceert Les Goûts de France een productlijn van ambachtelijk gemaakte special bar-siropen. Deze komen tot stand op basis van kruiden en vruchten, welke eveneens afkomstig zijn van het domein van Eyguebelle. De alcoholvrije siropen zijn verkrijgbaar onder de merknaam Eyguebelle. De lijn met alcoholhoudende dranken en likeuren, draagt de merknaam Aelred.

Voor deze vruchten- en kruidensiropen maakt het Zuid-Franse bedrijf uit de Provence gebruik van echt fruit, kruiden, planten en rietsuiker van hoge kwaliteit. Ze zijn verkrijgbaar in een 1 liter flessen in de smaken citroen, groene munt, bananen, zwarte bessen, kersen, limoen, aardbei, frambozen, ijzige munt, passiefruit, grenadine, kiwi, bramen, bosbessen, sinaasappel, grapefruit, perzik, rozen, litchi, anijs, kokos, komkommer, Blue Curaçao, Mojito, viooltjes, lavendel, basilicum, verveine , tijm, perzik hibiscus, rabarber, munt en cactus piment.

Daarnaast is er een lijn van veelzijdige koffiesiropen, waarmee barista’s een leuke twist geven aan hun koffiecreaties. Deze zijn te koop in literflessen en in de smaken: amaretto, karamel, vanille, Irish cream, hazelnoot, amandel, chocolade, kastanje en rietsuiker.

Mocktails

De special bar-siropen van het merk Aelred zijn te gebruiken als basis voor cocktails. De alcoholvrije siropen van Eyguebelle zijn geschikt voor mocktails . “Met deze siropen kan de horeca aan jongeren of mensen die geen alcohol wensen te drinken, een mooie, zomerse terrasdrank aanbieden.”

Vakprijzen

Melonade, de siropen van Eyguebelle en de likeuren van Aelred zijn onlangs bekroond met verschillende, internationale vakprijzen. Op 19 april is Melonade van Eyguebelle onderscheiden met een zilveren medaille in San Francisco op de SFWSCZ. In Berlijn is Eyguebelle uitgeroepen tot ‘Distillerie van Frankrijk’ bij de International Spirits Competition. Melonade heeft hier goud in de wacht gesleept.

De likeuren en Pastis van Aelred wonnen maar liefst tien medailles bij het Concours Géneral Agricole 2018 in Parijs.

Website: Les Goûts de France
Bron: horecatrends.com