Speciale pepersaus op basis van mousserende wijn

Wie jarig is, trakteert …. op Tabasco!

In het kader van het 150-jarig bestaan van moederbedrijf McIlhenny, komt Tabasco met een bijzondere versie van de beroemde pepersaus: de ‘Diamond Reserve Pepper Sauce’. Deze exclusieve saus, op basis van mousserende wijnazijn, is vanaf maandag online in beperkte oplage verkrijgbaar.


 
Tabasco ‘Diamond Reserve Pepper Sauce’ is gemaakt uit een selectie van de mooiste tabasco pepers op Avery Island, met zorg geselecteerd op kleur, textuur en robuustheid. De pepers zijn gestampt, vermengd met een vleugje zout en daarna gerijpt — soms wel 15 jaar —  vervolgens aangelengd met mousserende witte wijnazijn. Het resultaat: een pepersaus met zowel de complexiteit van een mooie wijn als behoud van de typische smaak en aroma waar Tabasco® saus zo wereldberoemd mee is geworden. De saus wordt gepresenteerd in een mini Champagneflesje en feestelijke verpakt in een exclusief doosje, dat doet denken aan fraaie fles wijn.
 
"Het is dankzij al onze toegewijde fans die Tabasco saus vanuit Avery Island (U.S) naar alle uithoeken van de wereld hebben gebracht, dat we deze mijlpaal van 150 jaar hebben bereikt” aldus Tony Simmons, Voorzitter en CEO van McIlhenny, tevens vijfde generatie McIlhenny familielid. "Wij zijn verheugd om deze nieuwste saus met iedereen te delen en we zijn benieuwd naar de gerechten en dranken die hieruit voortkomen. Proost op de volgende 150 smaakvolle jaren!"
 
Tony Simmons deelt zijn eigen recept: ‘Diamond Reserve Bloody Mary’. Het recept is een feestelijke variant op de traditionele combinatie van Bloody Mary met chilikruiden, zwarte en witte sesamzaadjes, sesamolie en droge prosecco.
 
Tabasco Diamond Reserve Pepper Sauce is vanaf 14 mei exclusief te koop op de website voor €34.95
https://countrystore.tabasco.eu/tabascor-diamond-reserve-sauce