Matcha poeders, poeders die dranken verkleuren

Matcha.blue by Fluxias GmbH verkoopt blue, pink en red matcha! Alle drie de matcha-poeders zijn verpakt in bamboe tubes. De natuurlijke poeders kunnen worden gebruikt om dranken te verkleuren maar ook als natuurlijke vervanging van het kleuren van voedsel zoals yoghurt, desserts en gerechten. Het kan bijvoorbeeld het welbekende ‘smurfen ijs’ een stukje gezonder maken!De blauwe matcha is bijvoorbeeld het fijngemalen poeder van speciaal gekweekte en bewerkte natuurlijke blauwe thee, bekend als blauwe ‘butterfly’ erwtenthee. Een ander product om gekleurde lattes te maken, zoals de Mermaid latte en de Golden latte waar we eerder over schreven.

Blue Matcha, hett vermogen om te verkleuren is geweldig voor cocktails

Blue Matcha is een 100% natuurlijke, biologische blauwe thee, bekend als Clitoria ternatea en is gemaakt zonder toevoegingen of chemicaliën. De blauwe kleur wordt veroorzaakt door een samenspel van anthocyanidine en hydroxykaneelzuren die de bloem beschermen tegen hydrolytische afbraak. De thee hoeft niet te worden gebrouwen en wordt geleverd in poedervorm. Deze speciale en unieke kleur is niet de enige geweldige functie die de thee te bieden heeft. Het vermogen om van kleur te veranderen maakt het een echte blikvanger. Door een paar druppels citroen- of limoensap toe te voegen, verandert je hele matcha drankje binnen enkele seconden van blauw naar paars. De kleurverandering van blauw naar paars wordt veroorzaakt door een verandering in de pH-waarde. Geweldig om te gebruiken in cocktails!

Blauwe matcha smaakt zeer mild, vergelijkbaar met een groene thee maar meer bloemig/aards. Vanwege de mildheid is het een perfecte natuurlijke blauwe voedselkleurstof voor gerechten, desserts of dranken. Het zit vol met antioxidanten zoals proanthocyanidine en anthocyanine, die de schadelijke effecten van vrije radicalen stopt. De roze (gemaakt van 100% natuurlijke fijngemalen rozenbloesems), rode (gemaakt van alle biologische micro-gepoederde hibiscusbloemen) en blauwe matcha zijn van nature cafeïnevrij. Hoewel groene matcha gemaakt is van de ‘theeplant’ Camellia Sinensis, zijn de blauwe, roze en rode matcha’s kruidenmelanges, maar ze hebben hetzelfde vermogen wat betreft het natuurlijk inkleuren van voedsel en oplossen in dranken om groene/blauwe/roze/rode matcha lattes te creëren bijvoorbeeld.

Blue, pink en red matcha’s worden wereldwijd verkocht via hun winkel Matcha.blue, Blue Chai en Amazon.  Verschillende bars, hotels en spa’s in de Verenigde Staten, Denemarken, Duitsland en de Verenigde Arabische Emiraten bieden al blauwe matcha als thee en in cocktails.

Over Matcha.blue

Stefan Dorn, Nawaporn Chotechamchoi en Barbara Dorn richtten in maart 2016 hun startup “Fluxias GmbH” op vanuit waar zij Matcha.blue en Bluechai.com runnen. Ze concentreren zich op thee- en cocktailproducten met unieke eigenschappen voor dat speciale ‘Wow’-effect wanneer ze worden geconsumeerd. Hun passie is om exotische ingrediënten over de hele wereld te ontdekken en om geweldige producten te maken waar klanten verliefd op worden. Sinds de opening van de shop zijn hun theeën te zien geweest op televisie en in tijdschriften zoals Bon Appétit, Glamour, Joy en Business Insider. Bekijk #bluematcha op sociale media.  Bekijk hoe drankjes met blauwe matcha worden gemaakt in deze video:

Voor meer informatie: Matcha.blue

Bron: horecatrends.com