Franse eigenaar haalt Baarsma Wine Group weg uit Gorredijk

De activiteiten van de Baarsma Wine Group in Gorredijk worden deze zomer overgeheveld naar Zoetermeer. Dat heeft het Franse Invivo, sinds een jaar eigenaar van Baarsma, onlangs besloten. De maatregel treft 25 medewerkers. Zij houden zich bezig met de in- en verkoop van wijnen voor supermarkten in Nederland en voor de export.

Mee naar Zoetermeer

Bijna alle medewerkers kunnen mee over naar Zoetermeer, waar Oud Reuchling en Boelen zetelt, het bedrijfsonderdeel van Baarsma voor de horeca, verklaart commercieel directeur Eric Welles. Ze krijgen een onkostenvergoeding voor de kilometers en de reistijd. Voor personeelsleden die niet mee willen, is er een sociaal plan.

Zinvolle samenvoeging

Volgens Welles is een samenvoeging zinvol omdat de activiteiten voor supermarkten en horeca elkaar steeds meer overlappen.

De Baarsma-medewerkers in Gorredijk houden kantoor in het pand aan de Badweg, waar de wijngroothandel van Baarsma sinds 1979 zetelt en het bedrijf haar hoogtijjaren kende.

Na het afstoten van de internetwijnverkoop aan Gilde, verkocht Baarsma Wine Group het pand aan Bouw Logistics. Dat verzorgt de logistiek voor dit internetbedrijf dat door Gilde omgedoopt werd tot E-luscious en bekend is van merken als wijnvoordeel.nl en wijnoutlet. Sinds kort is het bedrijf ook actief in de koffieverkoop.

Bron: lc.nl