BOOGO ijs, roomijs met alcohol in diverse cocktailsmaken

Jorgo Struyve en Nicolas Destoop werden ‘student-ondernemer van het jaar’ in België met hun concept BOOGO ijs, roomijs met alcohol in diverse cocktailsmaken. Er zijn allerlei smaken zoals  ‘strawberry daiquiri’ met aardbeien, ‘bellini’ met perzik en ‘gin-tonic’. In dit artikeltje ook inspiratie voor Nederlandse liefhebbers van ijs in combinatie met alcohol.

Boogo ijs, alcohol infused ice cream

Het concept komt overgewaaid uit de Verenigde Staten, we schreven in 2017 bijvoorbeeld over ‘The Tipsy Scoop’ in New York City waar ze ambachtelijk, handgemaakt ijs mixen met perfect gemengde cocktails. Net als daar moet je ook bij BOOGO je ID laten zien om te mogen genieten van je ijsje, er zit tot 5% alcohol in! Ze wisten de jury van de wedstrijd te overtuigen met de lancering van hun creatieve innovatie op de Belgische markt: ‘alcohol infused ice cream’, of kwaliteitsvol room- en sorbetijs, verrijkt met 5% alcohol. Een nieuwe smaaksensatie, maar tegelijk met oog voor moderatie.

De ijsproducten worden deels gezoet met Stevia, waardoor ze 50% minder suiker bevatten dan traditionele roomijsproducten. Bovendien kiest BOOGO voor premium zuivelkwaliteit. De potjes worden momenteel verkocht bij een aantal winkels, in zomercafé’s en op festivals. De jury was ook onder de indruk van het sterke businessplan van het ondernemers duo. Met de verkiezing van de student-ondernemer wil UNIZO-Onderwijs & Ondernemen een podiumplaats bieden aan inspirerende studenten die ondernemen een hippe aanblik geven, die de brug slaan tussen onderwijs en ondernemen en die andere studenten over de streep kunnen trekken om het er ook op te wagen.

Inspiratie

We hebben het afgelopen jaar een aantal keer over alcohol in ijsjes geschreven, vorige week nog ontvingen we een persbericht van Radler dat zij twee nieuwe ijsproducten op de markt brengen. Vorig jaar introduceerde zijn Bavaria Radler Lemon Ice 2.0% en deze zomer komen daar schepijs en een tube bij. Bij de ijssalon Bon Appetit in Breda kon je afgelopen zomer genieten van Liefmans ijs. Ook Aldi verkocht limited edities van Bellini en Gin & Tonic ijsjes. In Nederland verkoopt 24ice ook tubes met ijs en cocktailsmaken: Mojito Ice; Pinacolada Ice; Limoncello Ice en bijvoorbeeld Vodka Energy Ice.

Website: Boogo ijs

Bron: horecatrends.com