Rotterdamse handcrafted Baron Vermouth verovert Nederland

Karaktervolle low alcohol drink op basis van bloedsinaasappel, kruiden en bitter
 
Rotterdam blijkt nog steeds de perfecte kweekvijver voor zelfgemaakte vermout te zijn. Eind zeventiende eeuw fabriceerde wijnkoper én hoofd van het Rotterdamse wijnmakersgilde Willem Pedij zelf de eerste flessen van deze alcoholische versnapering in de Wijnhaven. Nu - ruim 300 jaar later - treden Rogier Wilmink en Jean-Jacques Sliepen in zijn voetsporen met hun Baron Vermouth. Deze handcrafted low alcohol drink is een ode aan de Rotterdamse havenbaronnen die de stad groot hebben gemaakt. De drank met onder meer bloedsinaasappel, vlierbloesem en mediterrane kruiden drinkt lekker weg en heeft een bittere, maar toch fijne afdronk. Gemixt met tonic of ginger ale is Baron perfect voor in het zomerse zonnetje. Proost! Selfmade vermouth
Waar Willem Pedij de Franse wijn die hij overzee naar Rotterdam haalde, op de kade aanlengde met specerijen en suiker, pakken de mannen van Baron het nu professioneler aan. Met de behoefte om een karaktervolle en avontuurlijke drank te maken, kwamen ze via via terecht bij een producent van gedistilleerde dranken in het Spaanse Falset, om de hoek bij Barcelona. Hier is Baron samengesteld met als basis de Grenache druif en toevoegingen van onder meer rozemarijn, vlierbloesem en bergamot. Door de bloedsinaasappel krijgt de vermout niet alleen een bittertje in de smaak, maar geeft het ook een diepe amber kleur.
 
Lekker zomers
Van een glas Baron kun je op veel verschillende manieren genieten. Mix ‘m met tonic of ginger ale, drink het puur ‘on the rocks’ of verwerk het in een negroni. Zeker met het warme zomerse weer is Baron heerlijk om op het terras te drinken. Door de citrusinvloeden en de wat bittere afdronk, blijft het – zeker in de mix – een fris drankje. “Speciaal voor het terrasseizoen hebben we zinken bakjes ontworpen. Die worden gevuld met ijs, een flesje van 350 ml Baron en een aantal kleine flesjes tonic en ginger ale. Perfect om met vrienden te delen. Je haalt zo’n 7 tot 8 serves uit een flesje Baron, waardoor je zelf kunt ontdekken op welke manier je het het lekkerst vindt,” aldus Rogier.
 
Over Baron
Baron Vermouth is een ode aan de Rotterdamse havenbaronnen die de Maasstad gemaakt hebben tot wat het nu is: een succesvolle, internationale wereldstad met allure. Het stoere karakter van deze mannen proef je terug in het drankje, een avontuurlijke, sophisticated smaak met een rauw randje. Met een alcoholpercentage van 18% hoort deze iets troebele en amberkleurige drank bij de low alcohol drinks, een trend die in 2018 steeds populairder wordt.

Overige informatie:
Baron Vermouth | Goudsesingel 136, Rotterdam | www.baronvermouth.com