Exclusieve Don Q ‘Single Barrel 2007’ rum nu verkrijgbaar in Nederland

‘Signature Release’ ultiem toonbeeld vakmanschap van Puerto Rico’s #1 rum

De Kuyper Royal Distillers brengt de exclusieve Don Q Signature Release, Single Barrel 2007 rum naar Nederland. Don Q’s master blender Jaiker Soto en master distiller Roberto Serrallés selecteerden de beste vaten uit de kelders van de Serrallés familie-distilleerderij. De vaten van Amerikaans eikenhout werden in 2007 gevuld en hebben ruim 9 jaar gerijpt in het tropische klimaat van Puerto Rico. Er zijn slechts een gelimiteerd aantal flessen beschikbaar in Europa, waarvan een deel nu exclusief verkrijgbaar is in geselecteerde slijterijen in Nederland met een adviesprijs van € 41,50.


 
Aromatisch, vol en zacht
Don Q’s Signature Release, Single Barrel 2007 is het ultieme toonbeeld van het vakmanschap - en de beheersing van de beste rijpingstechnieken -  van de familie Serrallés. De rum kenmerkt zich door zijn aromatische en volle karakter, waarin tonen van cacao, tropisch fruit, karamel en honing worden gebalanceerd met tonen van houtrijping en amandelen, om te eindigen in een zachte, kruidige afdronk. De Single Barrel 2007 is de ideale rum om ‘on the rocks’ te nippen of te genieten in klassieke cocktails als een Rum Old Fashioned of een Rum Manhattan. Don Q Single Barrel 2007 is sinds zijn release zeer geliefd bij bartenders en rum connaisseurs en sleepte al vele prijzen in de wacht, waaronder een gouden medaille op de prestigieuze San Francisco Wine & Spirits Competition 2017.
 
Don Q’s Destilería Serrallés
Don Q rum is het #1 rummerk van Puerto Rico, wereldberoemd als dé gebruikte rum in de allereerste Piña Colada cocktail, uitgevonden in 1954 door bartender Ramón Marrero Pérez te San Juan. Don Q rum is het vlaggenschip van Destilería Serrallés, een van Amerika’s oudste familiebedrijven. Deze maakt al 153 jaar lang, 6 generaties lang, hun veelgeprezen rums. De familie heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en ontving hiervoor de Renewable Energy Implementation Award van de gezaghebbende Drinks Business Green Awards. Het portfolio van Don Q bestaat uit Don Q Cristal, Don Q Gold, Don Q Añejo, Don Q Oak Barrel Spiced, Don Q 151˚, Don Q Gran Añejo en Don Q Signature Release, Single Barrel 2007.
 
De Kuyper Royal Distillers
De Kuyper Royal Distillers BV is één van de oudste familiebedrijven van Nederland, opgericht in 1695. Met de bekende De Kuyper cocktaillikeuren, Peachtree, Rutte Gin en Jenever, Mandarine Napoleon, Warninks en Dropshot in het portfolio, is De Kuyper wereldwijd marktleider in range likeuren en wordt verkocht in meer dan 100 landen.

De visie 'Own the cocktail' heeft inmiddels globale bekendheid. De Kuyper verkoopt naast de eigen merken ook agentschap-merken zoals het portfolio van Beam Suntory, Don Q rum, Russian Standard vodka, Zubrowka vodka, No3 Gin, Chartreuse en Sierra Tequila op de Nederlandse markt. De Kuyper Royal Distillers heeft distilleerderijen in Schiedam en Dordrecht en produceert cream dranken in Middelharnis.
 
---
Overige Informatie:
De Kuyper Royal Distillers                  | http://donq.com/
Buitenhavenweg 98                            | https://www.facebook.com/DonQ
3113 BE Schiedam