's wereld eerste gedistilleerde non-acoholische spirit

Seedlip is 's werelds eerste gedistilleerde non-alcoholische spirit, en biedt dé oplossing voor het groeiende dilemma van 'what to drink when you're not drinking®' . Onder grote belangstelling werd Seedlip eind 2015 gelanceerd in Londen. Sinds de grote lancering is Seedlip al een immens succes in warenhuis Selfridges en wordt nu geserveerd in ruim 15 internationale steden, honderden Michelin restaurants, waaronder The Fat Duck en Eleven Madison Park en de beste cocktailbars van de wereld zoals The Dead Rabbit, Dandelyan, Baxter Inn & The Savoy.
 
Seedlip wordt geblend en gebotteld in Engeland. De speciaal ontwikkelde maceratietechniek, distillatie in een koperen ketel en het filtratieproces voor elke afzonderlijk ingrediënt duurt zes weken. De spirits van Seedlip bevatten geen calorieën, zijn suiker-vrij, zoetstof-vrij en vrij van kunstmatige toevoegingen waardoor een Seedlip & Tonic een geloofwaardig en volwassen alternatief voor alcohol is wanneer je niet wilt drinken. [doordeweeks, als je moet rijden, tijdens zwangerschap, geheelonthouding]

Verkrijgbaar in twee varianten. Seedlip Garden 108 omvangt de essentie van het Engelse platteland met verfijnde tonen van hand geplukte doperwten en hooi van de familieboerderij van de oprichter en met een complexe basis van kruiden als munt, rozemarijn en tijm. 

   

Seedlip Spice 94 is aromatisch met tonen van krachtige specerijen (Jamaicaanse peper & kardemom) , citrus (citroen & grapefruitschil) en heeft een subtiele bittere smaak door hoge kwaliteit schors (eiken & Cascarilla). Beide spirits worden aangeraden te mixen met tonic of te gebruiken als basis voor een martini of een sour style non-alcoholische cocktail. 

Seedlip is door Ben Branson gecreëerd in zijn keuken in de bossen met een kleine koperen distilleerketel en een kopie van het boek The Art of Distillation,geschreven in 1651 voor apothekers om uitleg te geven over het maken van gedistilleerde non-alcoholische kruidengeneesmiddelen. 


 
Ben Branson zegt: "Het 300-jarige boerenerfgoed van mijn familie gekoppeld aan een carrière in de drankindustrie heeft de basis gelegd voor het tweejarige proces van werken met distilleerders, kwekers en historici om een volwassen, complexe drank te creëren voor wanneer je, om welke reden dan ook, geen alcohol wilt drinken. De reactie van zowel de industrie als de consument is overweldigend en we zijn zowel trots als bescheiden om door de wereldtop van de voedings- en drankenindustrie te worden geprezen. Spannende tijden!"
 
Seedlip blijft grensverleggend en lanceerde 's werelds eerste NOgroni in de World's 50 Best Bar Awards 2017 en won goud op de Chelsea Flower Show 2016, won een award voor 'Best Emerging Brand' op de British Luxury Awards 2017 en 'Best Launch' in The Drinks Business. 
 

Signature cocktail
 
Seedlip Spice 94 & Tonic
Longdrink glas – Vol met ijs
50ml Seedlip Spice 94
Top af met Fever Tree Indian Tonic
Garneer met grapefruitschil

Over Seedlip
Het Seedlip hoofdkantoor bevindt zich in Londen, Engeland. Seedlip heeft de natuur hoog in het vaandel staan en wil wereldwijd de manier van drinken veranderen door te pionieren met de eerste gedistilleerde non-alcoholische spirit ter wereld. Seedlip lost het dilemma  'What to drink when you're not drinking®' op met een verfijnd alternatief voor te zoete of fruitige opties. Seedlip wordt geserveerd bij prestigieuze cocktailbars, hotels, restaurants en verkooppunten in Amsterdam, Londen, Barcelona, Stockholm, Berlijn, Kopenhagen, Milaan, Hong Kong, New York, Los Angeles, San Francisco, Sydney en Melbourne. 

Aanbevolen verkoopprijs € 29,95 voor 70cl.
Seedlip is verkrijgbaar in Librije’s Winkel, avondwinkel Sterk Amsterdam de Clercqstraat, Drank Dozijn, Directly From, The Alcoholfree Company, Tijd voor Alcohol Vrij en diverse slijters in flessen van 70cl. 

Seedlip heeft een aanbevolen houdbaarheid van 6 maanden en hoeft niet gekoeld bewaard te worden.

Voor meer informatie: Seedlip