Verras je gasten met kraanwater

Steeds meer horecabedrijven in Nederland serveren gekoeld kraanwater in hippe, eigen flessen. Zo’n 150 horecabedrijven doen dat met behulp van MADE BLUE en steunen daarmee drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Elke geserveerde liter water levert gegarandeerd 1000 maal zoveel schoon drinkwater op.Inmiddels is MADE BLUE bijna anderhalf jaar actief in de horeca en staat de teller op zo’n 150 deelnemers. “We hebben inmiddels al bijna 2.800.000.000 liter schoon drinkwater gerealiseerd met al onze ambassadeurs. Dat betekent een gezond en werkzaam bestaan voor zeker 300.000 mensen”, aldus Frank van der Tang, medeoprichter van MADE BLUE.

MADE BLUE groeit

MADE BLUE is een stichting die horecabedrijven faciliteert om gekoeld en bruisend kraanwater te filteren en te bottelen, in ruil voor een kleine donatie voor drinkwaterprojecten en met behoud van marge. Voor veel ondernemers is ook het duurzaamheidsaspect een reden om over te stappen op MADE BLUE. Er hoeft immers geen water meer door het hele land te worden getransporteerd en de glasbak blijft leeg. Het scheelt ook een hoop gesjouw met kratten en dat is voor strandtenten natuurlijk erg fijn. Andere ondernemers zijn juist gecharmeerd van de mogelijkheid om hun eigen water op tafel te kunnen zetten in mooie flessen of karaffen.

Bovendien biedt MADE BLUE water de gast een beleving. “Je ziet dat gasten getriggerd worden door de boodschap die op de karaffen staat: Dit is 1000 liter water. De gasten zijn altijd blij verrast dat ze door de aankoop van MADE BLUE water zo eenvoudig kunnen bijdragen aan een betere wereld”, vertelt mede-eigenaar Bas van den Brink van Beachclub BIRDS. Deze kersverse Beachclub in Kijkduin serveert vanaf dit seizoen water van MADE BLUE. “Het geeft een goed gevoel om te investeren in drinkwaterprojecten, terwijl je ook veel milieuvriendelijker werkt.”

Een heel kleine greep uit de ambassadeurs: Restaurant Jetties, natuurlijk eten in Haarlem, Het Magazijn in Dordrecht, Brasserie Cronesteyn in Leiden en De Kleine Toren van Baarland in Zeeland.

MADE BLUE, Tastbare impact

Beachclub BIRDS was in de eerste maand van deelname al goed voor de realisatie van 240.000 liter schoon drinkwater en werd daarmee ondernemer van de maand. 240.000 liter is bijvoorbeeld genoeg om een heel gezin in een ontwikkelingsland voor zeker 10 jaar toegang te geven tot schoon drinkwater.

“Maar onze projecten zijn zo ingericht dat de watervoorzieningen ook daarna operationeel blijven doordat vooraf al wordt nagedacht over het onderhoud ervan”, zegt Van der Tang van MADE BLUE. “Vaak zijn lokale comités actief die ook een kleine bijdrage vragen voor het water om het onderhoud te betalen. Niet zelden zien starten die comités op eigen kracht ook in een dorp verderop een watervoorziening. Zo ontstaat een olievlekwerking waarmee we nog veel meer impact kunnen genereren en daar zijn we ontzettend trots op want onze missie is schoon drinkwater voor iedereen.”

Voor meer informatie: MADE BLUE

Bron: horecatrends.com