‚ÄčKwaliteit smaakt naar meer bij HorecaEvenTT 2020

De recente 13e editie van HorecaEvenTT is volgens organisator Jan Vlap succesvol verlopen. Het parallelle inclusieve EvenTT Culinair sloot daarbij naadloos aan qua hoogstaande creatie en aanbod. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit, is de goede afdronk.

De grootste horecavakbeurs van Noord- en Oost-Nederland vond plaats op 10, 11 en 12 februari 2020. Met 500 uiteenlopende en aantrekkelijke stands was de Expo in Assen volledig gevuld met ondernemers die zich richten op horeca, grootkeukens en recreatie. “Een absoluut verbeterpunt is dat we ons dit jaar sec gericht hebben op de zakelijke bezoeker”, stelt Jan Vlap. “Voor zowel ons als de standhouder geldt, dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. Dat leidt bij hen tot de zakelijke contacten en inspiratie waar het om gaat.”
Grand Prix als absolute smaakmaker

Met het wedstrijdelement EvenTT Culinair heeft de sfeervolle vakbeurs een unieke smaakmaker in huis. Voor bezoekers is het prachtig om de kook- en serveerkunsten van de chefs en gastheren en -dames live te volgen. Voor de 150 professionele deelnemers vormen de culinaire opdrachten in de tien verschillende wedstrijdklassen een prachtige uitdaging en breed podium. De Grand Prix Culinair ter waarde van 5.000 euro werd dit jaar in de wacht gesleept door het team van Landgoed Lauswolt uit Beetsterzwaag.
Nog meer laten beleven en proeven

Volgens de vakjury van EvenTT Culinair lag het totale wedstrijdniveau dit jaar hoger dan ooit tevoren. Voor Jan Vlap de bevestiging dat HorecaEvenTT nog steeds groeit qua potentie en kwaliteit. “Dit jaar hebben we de Craft Beer Wall geïntroduceerd, volgend jaar willen we iets soortgelijks doen met koffie. Met dergelijk spektakel en beleving willen we in 2021 onze deelnemers en bezoekers nog meer laten proeven en genieten van alle mooie en innovatieve producten die onze sector aanbiedt.”