Horecagroothandel Schiava stelt u graag voor aan kampioen pizzabakker Davide Civitello

Mulino Caputo

Hét meel van Napels!

Davide is een wereldkampioen pizzabakker en zal ook dit jaar weer zijn kunsten vertonen op de Italiaanse Piazza van Schiava.

“Als kind keek ik uit naar zaterdagavond: de dag dat ik met mijn hele familie naar een pizzeria ging. Ik vond het fantastisch om de pizzaioli aan het werk te zien. Toen ik 9 was begon ik te werken in de pizzeria "Da Gennaro" van Vincenzo Costa, die me onder zijn hoede nam en me alle geheimen van het vak leerde; van de uren die ik daar doorbracht, herinner ik me vooral zijn lessen over de kunst van het pizzabakken en die over het leven.

Ik heb tot mijn 18de bij Gennaro gewerkt waarna het tijd werd om mijn eigen weg in te slaan en mezelf te ontwikkelen. Na gewerkt te hebben bij Rossopomodoro, waar ik ook veel geleerd heb, kwam mijn droom uit in 2013, ik kon meedoen met het Wereldkampioenschap Pizzaiuolo "Trofeo Caputo" en won hier de eerste prijs!Deze overwinning betekende het begin van mijn samenwerking met Caputo, de Mulino di Napoli.
Bij Mulino Caputo leerde ik hoe belangrijk het was om, behalve goede techniek, goede ingrediënten te gebruiken.

Zelfs na zoveel jaren in het vak, is er nog zoveel te ontdekken over de kunst van het pizza bakken en mis ik nooit een kans om iets nieuws te leren. Ik benader mijn werk nog steeds elke dag met hetzelfde enthousiasme als op de eerste dag.”

Op het HorecaEvenTT kunt u bij Horecagroothandel Schiava op stand nr. 3110, de pizza’s van Davide komen proeven tijdens de live cooking shows.