Ambachtelijk Italiaans ijs van Menodiciotto

Aangenaam kennis te maken!Miriam Oubaha – Ambachtelijk Italiaans ijs van Menodiciotto
 
Twee jaar geleden ontmoette ik Marzia Menodiciotto. Niet alleen die eerste hap ijs liet een onuitwisbare indruk achter, ook het verhaal van dit Turijnse familiebedrijf waar de kippen rondscharrelen en de melk en eieren dagvers worden verwerkt. Als je me toen had verteld dat ik het ijs naar Nederland zou halen, dan had ik je niet geloofd. Nu sta ik voor het eerst op de beurs als distributeur van Menodiciotto. Aangenaam kennis te maken!
 
Menodiciotto een familiebedrijf met een verhaal
Marzia’s vader, Luca Menodiciotto groeide op in Al Gatto Nero, het restaurant van zijn ouders dat met twee Michelinsterren was bekroond. Hij leefde praktisch in die keuken en perfectioneerde daar zijn ijsrecepten. In 1986 opende hij samen met zijn broer een kleine ambachtelijke ijswinkel. Binnen een paar jaar bediende hij restaurants en ijswinkels in heel Italië, en een paar jaar later werd de productie uitgebreid naar Duitsland, Spanje, Frankrijk, Engeland en Amerika. “We zoeken nog een vertegenwoordiger in Nederland,” vertelde Marzia. En van het een kwam het ander…’
 
Het geheim van Italiaans schepijs
Italiaans ijs wordt anders geproduceerd dan het ijs dat je bijvoorbeeld in de Nederlandse supermarkt koopt. Voor Italiaans roomijs – gelato - wordt veel meer melk gebruikt, het bevat minder eieren en minder room. In het Italiaanse sorbetijs zit relatief veel meer fruit. Italiaans ijs wordt ook veel trager gedraaid, er wordt dus minder lucht in geklopt en het wordt op een lagere temperatuur bewaard. Dát is het geheim van het fluweelzachte mondgevoel. Het ijs wordt gemaakt van zorgvuldig uitgekozen natuurlijke ingrediënten, bevat geen conserveringsmiddelen en voldoet aan strenge voedselveiligheid- en kwaliteitseisen.
 
Gezond en ambachtelijk
Minder vet, minder suiker, minder eieren en weinig room. Italiaans ijs is dus heel makkelijk veganistisch, kosher, melk- en glutenvrij te produceren. Dat gebeurt nu natuurlijk op grotere schaal dan toen Luca in 1986 startte met zijn gelateria, maar de ambachtelijkheid is bewaard gebleven. De familie Menodiciotto gebruikt melk en eieren van hun eigen boerderij in Turijn waar de scharrelkippen vrij rondlopen. Sommige ijssmaken worden volgens het aloude recept gedraaid, maar Luca ontwikkelt nog steeds nieuwe recepten naar de wensen van onze klanten.
 
Wilt u ambachtelijk Italiaans schepijs verkopen?
Schepijs is heel lucratief voor ondernemers die extra omzet willen genereren naast hun bestaande producten. Restaurants, campings, snackbars, chocolatiers, ik lever aan iedereen die écht lekker ijs wil verkopen. Het ijs wordt geleverd in luxe bakken waarin het optimaal beschermd wordt en voedselverspilling geminimaliseerd. Heeft u nog geen ijsvitrine? De ijsvitrines van Menodiciotto zijn onopvallend stijlvol en voldoen aan belangrijke kwaliteitseisen. De kleinste vitrine is al te plaatsen op 5m2.
 
Meer weten of proeven? Wij zien u graag op standnummer 2790

Voor meer informatie: www.meno18.com